Game studies and gaming

Being a gamer is one my dominant identities. I am partial to games and play in many forms and contexts, including games in education, social interaction in games, games research in general, and games industry. While the research aspect is mostly covered by my list of publications etc., on this page I want to highlight some other gaming-related endeavors of mine. This content will be mostly in Finnish, as the target audience is local rather than international.

Pelit koulutuksessa, koulutusta peleistä (Games in education / instruction, education about gaming)

Olen useaan otteeseen vieraillut erilaisissa tilaisuuksissa puhumassa peleistä ja pelaamisesta. Yleensä näkökulma on ollut pelaajien välisessä vuorovaikutuksessa, mutta olen myös käynyt esimerkiksi päiväkoti-koulu -akselilla juttelemassa vanhempien kanssa. Tämä aihe on lähellä sydäntäni paitsi ns. työn puolesta, myös siksi, että joudun itsekin isänä pohtimaan päivittäin lasten kasvattamista ja kasvamista digitaaliseen todellisuuteen.

Pelikasvattajien verkosto

Pelisuunnittelu (Game design)

Olen ollut mukana useissa pelikehitysprojekteissa sekä osana alkuperäisiä opintojani että myöhemmin erilaisissa vapaaehtoisprojekteissa. Viimeisin esimerkki näistä (rehellisyyden nimissä useimmiten limboon päätyneistä projekteista) on Puukkojunkka, lautapeli Suomen myyttisestä suvesta.

Peliteollisuus (Game industry)

Olen Peliosuuskunta Expan (ks. myös Facebook) perustajajäsen ja toimin osuuskunnan alkutaipapeella myös hallituksen jäsenenä. Expa järjestää Jyväskylän ja Keski-Suomen seudulla peliaiheisia tapahtumia, ja toimii myös IGDAn hubina.

***

Eli jos sinulla on kiinnostusta liittyen peleihin, pelaamiseen, pelikulttuureihin jne. teemoihin, voit olla varma, että minäkin olen kiinnostunut!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s