Pelaajien luovuudesta

Pidin äskettäin kutsupuheenvuoron RePlay-seminaarissa Jyväskylän veturitalleilla. Seminaarissa käsiteltiin nuorten pelaamista erilaisista näkökulmista, ja järjestäjät (mm. Pelituki-hanke) olivat tuoneet paikalle myös mukavasti oheisohjelmaa: kilpailuja, retropelinäyttelyn ja muuta vastaavaa. Illan päätteeksi paikalla järjestettiin myös peliturnaus.

Halusin omalla esitykselläni tuoda hieman tavallisesta poikkeavaa näkökulmaa pelaamisen tarkasteluun. Useinhan erityisesti nuorten pelaamista käsitellessä näkökulma liittyy riippuvuuden tai väkivallan kysymyksiin, tai sitten puhe on oppimispeleistä tai pelaamisen erilaisista vaikutuksista. Halusin kuitenkin muistuttaa siitä, että pelaamisen ja leikkimisen arvo on usein pelaamisessa ja leikkimisessä itsessään – aina ei tarvitse etsiä hyötyä tai vaikutuksia. Esitelmä ei perustu mihinkään yksittäiseen artikkeliin tai tutkimukseen, vaan oli tätä tarkoitusta varten rakennettu.

Esitelmä videoitiin kokonaisuudessaan, ja se löytyy järjestäjien Bambuser-kanavalta. Nostin lisäksi esityksen kalvot Slideshareen nähtäville, jos niistä vaikka olisi jollekulle iloa.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s